27.4 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaSvijetKujicu ostavili uz cestu, a ona kilometar trčala za vlasnicom

Kujicu ostavili uz cestu, a ona kilometar trčala za vlasnicom

Vozačica Maria, koja je snimila psa u trku, napisala je kako je su vlasnici ostavili životinju blizu šume, jednostavno sjeli u auto i otišli. Kujica ih trčeći pratila dok se nije umorila i odustala

Pas koji je snimljen kako neumorno trči za automobilom svojih vlasnika, nakon što su ga ostavili uz cestu, osvojio je ruska srca.

Kujica Dinka u očaju je za automobilom trčala više od kilometra, a snimka je razljutila brojne ljubitelje životinja koji su iskritizirali vlasnike zbog tako nemilosrdnog i bezosjećajnog postupanja.

Prozvana vozačica automobila negirala je da je pas njezin tvrdeći kako je Dinka lutalica koju ona tek povremeno nahrani kada ju primijeti kako luta okolicom Rostova.

Vozačica Maria, koja je snimila psa u trku, napisala je kako je su vlasnici ostavili životinju blizu šume, jednostavno sjeli u auto i otišli.

– Loša cesta ih je usporila pa nisu uspjeli tako brzo voziti da ih pas ne bi mogao pratiti. Kujica je za autom trčala dugo, sve dok se nije iscrpila i odustala. Čak je u nekoliko navrata skočila pred automobil i na neki način molila da ju uzmu natrag. Oni su stali, pričekali da im se nakratko izgubi iz vida i opet krenuli  – napisala je.

‘Hranim i nju i štence, ali nisam vlasnica’

Dilraya Nosova, koja je navodno bila za volanom, kazala je da je Dinka odavno napuštena te odbacila svaku odgovornost za životinju. Dodala je da kujicu i njezinih šestero štenaca povremeno hrani.

– Dinka je više puta, nakon što ih nahranim, trčala za mojim automobilom. Zatim stane i vrati se štencima – kaže Dilraya.

Ljubitelji životinja odlučili su ovu priču istjerati do kraja i pomoći psu koji toliko traži pažnju i njegu od jedine osobe koja za nju brine. Sada traže udomitelja za Dinku i njezine psiće te skupljaju novac kako bi kujicu sterilizirali i cijepili.

‘Rusijom operira ‘pseći KGB”

Neki izvori tvrde ruskim gradovima uoči svjetskog nogometnog prvenstva ‘operira’, kako su ga prozvali, ‘pseći KGB’ čije ekipe likvidiraju pse lutalice.

Ekaterina Dmitrieva, direktorica gradskog ureda za zaštitu životinja, još je prošlog mjeseca upozorila da će se Rusija ‘utopiti u krvi’ od ubijanja pasa lutalica. Tvrdi i da se gradske mačke, ptice pa i psi sustavno truju, prenosi Daily Mail

spot_img