27.4 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaSvijetNajopasniji sladoled na svijetu: Morate imati 18 da ga probate

Najopasniji sladoled na svijetu: Morate imati 18 da ga probate

Sladoled “Vražji dah” čak je 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasco umaka, tvrde iz popularnog kafića Aldwych i sladolednog salona. Ako ga želite probati, morate imati minimalno 18 godina

Škotski kafić Aldwych i njihov popularni sladoledni salon odlučili su svojim mušterijama ponuditi ono što smatraju najopasnijim sladoledom na svijetu.

Kako bi uopće došli u poziciju da okusite navedeni sladoled, morate imati minimalno 18 godina. Čak i ako prođete test za odrasle, morat ćete potpisati dokument o odricanju odgovornosti ako nešto pođe po zlu nakon što probate sporni sladoled. Potpisom spornog dokumenta, pristajete na rizik od tjelesnih ozljeda, bolesti, ali i mogućeg gubitka života.

Sladoled je 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasco umaka

Vlasnik recepture sladoleda “Vražji dah” tvrdi da je baršunasti crveni sladoled čak 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasco umaka. Pripremljeni papar koji se koristi u sladoledu dolazi u nevjerojatnih 1.569.300 jedinica vrućine po Scovilleovoj ljestvici jačine paprike.

Priprema i sve vezano za taj sladoled toliko je vruće da osoblje mora nositi rukavice pri rukovanju sladoledom. Iako nije poznato što se sve nalazi u receptu navedenog sladoleda, vlasnici sladolednog salona kažu kako originalna receptura potječe iz davne 1936. godine.

Hrana je začinjena aktivnom komponentom koja se zove kapsaicin, koja djeluje kao alat koji je namijenjen odvraćanju od tjelesne boli. Kad se konzumira, kapsaicin se veže na receptore boli u živcima koji se zovu TRPV1 na isti način na koji vrućina šalje upozoravajuće signale vašem mozgu kroz bol i goruću senzaciju u ustima. Tijelo reagira na tu prijetnju znojenjem, izazivanju pojavljivanja krvi na licu, suzama u očima i curenjem nosa.

Pikantna hrana podiže razinu testosterona

Ako ste jedan od onih koji ne razumije zašto bi netko mogao podnijeti tako začinjeno jelo, niste sami. Nedavno objavljena studija sugerira da muškarci koji jedu pikantnu hranu mogu imati više razine testosterona, dok druga studija sugerira da muškarci konzumiraju takvu hranu zbog pozornosti, ali i uzbuđenja.

Bez obzira na to tražite li uzbuđenje ili želite nekoga impresionirati, jedenjem ovog sladoleda zasigurno ćete doći do željenog rezultata. Osim toga, pikantni sladoled vrlo je jeftin. Vlasnici sladolednog salona kazali su kako isti neće koštati više od ‘normalnih’ sladoleda.

spot_img