19.7 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHOsjetan pad temperature: Snijeg i kiša u cijeloj BiH

Osjetan pad temperature: Snijeg i kiša u cijeloj BiH

U BiH danas će biti oblačno sa kišom i snijegom, uz dnevnu temperaturu zraka do tri stupnja Celzijusovih.

Jutros i prijepodne biće oblačno sa kišom, a u Krajini sa susnježicom i snijegom uz formiranje snježnog pokrivača, priopćeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura zraka biće od nula do tri, na jugu i istoku do 10 stupnjeva Celzijusovih uz zahlađenje u drugom dijelu dana i u ovim krajevima.

U Hercegovini biće obilne padavine uz pljuskove i grmljavinu. Očekivana količina padavina u Hercegovini od 40-70, lokalno i preko 100 litara po metru kvadratnom.

Tokom dana se nastavlja vrijeme sa umjerenim do jakim padalinama, a zona snijega se polako širi na istok, najviše u planinskom pojasu.

Prema noći jenjavanje padavina, na sjeveroistoku i u centralnim predjelima uglavnom i prestanak. Na zapadu i jugozapadu mjestimično sa snijegom, na jugu sa kišom pljuskovitog karaktera ali manjih intenziteta.

Vjetar će biti umjeren i jak južnih smjerova sa olujnim udarima na istoku, a na zapadu i sjeveru vjetar skreće na sjeverni i sjeverozapadni umjerene jačine, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Mrakovica minus dva, Mrkonjić Grad minus jedan, Ribnik, Šipovo, Krupa na Uni, Srbac i Bjelašnica nula, Bugojno jedan Prijedor, Banjaluka, Novi Grad, Doboj i Tuzla dva, Sokolac i Bijeljina tri, Srebrenica i Drinić četiri, Rudo pet, Višegrad šest, Gacko i Kalinovik osam, Livno i Sarajevo devet, Bileća 11, Trebinje 12, Mostar 13, Neum 15 stupnjeva Celzijusovih.

spot_img