27.4 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiDena Brendona ugušio piton kojeg je zvao "svojom bebom"

Dena Brendona ugušio piton kojeg je zvao “svojom bebom”

Ljubitelja životinja koji je pronađen mrtav u svojoj kući ubio je njegov piton kojeg je smatrao za svoju bebu, navode izvori bliski istrazi.

Ljubitelj reptila Den Brendon (Dan Brandon) (31) umro je usljed gušenja u svom dom u Hempširu 25. avgusta 2017.

Nakon njegove smrti, policija Hempšira je potvrdila da su oficiri pokrenuli istragu, a danas je inspektor Endri Bredli izjavio da je krivac za njegovu smrt afrički piton, po imenu Tini, prenosi Miror.co.uk.

Majka pokojnog Dena Bejbs (Baybs) izjavila je da je zmija voljela njenog sina, da je on nju smatrao za svoju bebu i da nikada nije osjećao prijetnju nje iako je bio svjestan koliko je ona zapravo jaka. Ona je rekla da je njen sin čuvao 10 zmija i 12 tarantula u svojoj sobi i da je Tini dobio kada je bila toliko mala da je mogla da stane u njegov dlan.

Inspektor je rekao da nema sumnje da se Tini obavila oko Dena, i da je to jedini mogući scenario.

On je dodao da se zmija uslijed šoka od njegovog pada ili njegove reakcije, sakrila.

Ovaj ljubitelj životinja je često postovao svoje fotografije s velikim zmijama na društvenim mrežama, uključujući i snimke sa burmanskim pitonom.

Ovo je, inače, prvi slučaj da je piton zadavio nekoga u Velikoj Britaniji.

Na stranici “JustGiving”, u njegovu čast se primaju donacije za Svjetski prirodni fond, a u biografiji mu piše: “Trudili smo se da kada smo tražili fotografije za njegovu sahranu nađemo neke na kojima ne drži pauka, zmiju, male ptice, žabe, crve, kako ne hrani psa ili mačku, tako da nam se čini da je ova organizacija pravi izbor ako uzmemo u obzir njegov život.”

spot_img