15.6 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHStanje na putevima: Pozivaju se vozači na pojačan oprez zbog poledice

Stanje na putevima: Pozivaju se vozači na pojačan oprez zbog poledice

I ovoga jutra niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz pogoduju formiranju poledice, pa iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez.

Posebna pažnja skreće se na puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prevoja.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica, Konjic-Mostar-Doljani i Kladanj-Vlasenica.

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Apeluje se na vozače da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

spot_img