27.4 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHPoledica stvara probleme vozačima u BiH

Poledica stvara probleme vozačima u BiH

I ovoga jutra niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz pogoduju formiranju poledice, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prevoja. Izdvajajuj se putni pravci Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica, Konjic-Mostar-Doljani i Kladanj-Vlasenica. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima.

Apeluje se na vozače da vožnju prilagode trenutnom stanju i uvjetima na putu. Podsjećaju se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom.

Izmjenjen je i režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img