Najveći sarajevski zimski događaj, koji svake godine privuče veliki broj stanovnika i turista – “Coca-Cola Sarajevo Holiday market”, bit će otvoren 6. decembra u parku Hastahana u općini Centar.

I ove godine posjetioce manfestacije, koja se održava sedmi put, očekuje niz interesantnih sadržaja, među kojima je i korištenje ledene plohe, a Općina Centar Sarajevo je u januaru osigurala besplatne termine za sve ljubitelje klizanja.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na pres-konferenciji je kazao da manifestacija Grad Sarajevo pozicionira na listu evropskih gradova koji imaju jedan ovakav advent.

– Vjerujem da ćemo iz godine i godinu biti još bolji partneri i da ćemo još bolje sarađivati. Kao što je poznato Grad Sarajevo u saradnji s Kantonom Sarajevo, Turističkom zajedncom KS i sve četiri gradske općine organizuje spektakularni doček Nove godine, koji će trajati tri dana, zato će priča Holiday market upotpunuiti našu zimsku čaroliju i ono što pokušavamo napraviti od Grada Sarajeva – kazao je Skaka.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić rekao je da je ovo “dokaz da sve što se radi zajendo i iskreno ispadne dobro”.

– Ovo je poruka i drugim novima vlasti da rade iskreno za državu BiH i njene građane. Ovaj projekt smo usmjeriili prije svega na mlade ljude, djecu, ali i sve građane. Moramo učiniti sve da mladi budu zadovoljni, da na Hastahani mogu koristiti klizalište, za koje će Općina Cenar u januaru osigurati besplatne termine. Ovo je jedan novi ambijent kojem ćemo se svi radovati – kazao je Ajnadžić.

Predsjenik Turstičke zajednice KS Nermin Muzur, izjavo je da je “Sarajevo Holiday market ” jedna u nizu pozitvnih priča koje su dešavaju u prednovogodišnjem periodu.

– Zasigurno je to jedna od najkvalitenijih priča koja sarajevsku destinaciju čini bogatijom, zanimljivijom, sa sadržajem koji nas u potpunosti na najbolji mogući način uvodi u novogodišnji period. Mislim da smo ove godine naprvili još jedan iskorak, jar ćemo proslavu Nove godine proširiti na tri noći. Turistička zajednica KS od sutra kreće u regionalno predstvljanje zimske sezone u Sarajevu i proslave Nove godine – kazao je Muzur.

Uime organizatira, Nedim Lipa je kazao da “Coca-Cola Sarajevo Holiday market” nastao prije sedam godina kao zajednička aktivnost Udruženja građana za unapređenje poslovanja Baščaršije i Fondacije Sarajevo navigator, s ciljem upotunjavanja zimske turstičke ponude Grada Sarajeva.

Komentari

komentara