Uprava Ski-centra Rostovo pored Bugojna organizirat će svečanost povodom otvaranja ski-sezone u petak, 29. decembra.

Prema riječima rukovodioca Centra na Rostovu Rusmira Kurbegovića, obavljaju se posljednje pripreme za ovaj događaj. Naglašava da su napravljene velike količine umjetnog snijega i sada se radi na pripremanju staza.

Muzika uživo

Zvanično otvaranje zakazano je za petak u 18 sati, kada će posjetioci biti u prilici uživati u noćnom skijanju. Osim toga, osigurane su i muzika uživo te bogata gastro-ponuda po promotivnim cijenama.

– Trudimo se da iskoristimo niske temperature da bismo, uz postojeći i napravljeni umjetni snijeg, stvorili uvjete za uređenje staza na skijalištu. Postavili smo sidra, a imamo i topove za pravljenje umjetnog snijega – kaže Kurbegović.

Posjetioci će moći uživati i u noćnom skijanju
Kao i proteklih godina, skijašima će na raspolaganju biti dva ski-lifta tipa ”sidro”, koji imaju kapacitet 1.500 skijaša na sat. Jedan je dužine 500 metara, a drugi 900 metara.

Udaljenost ski-staze od hotela je 100 metara. Staza je opremljena reflektorima, što omogućava noćno skijanje.

– Dnevna ski-karta za odrasle košta 18 KM, a za djecu 12 maraka. Poludnevna za odrasle je 12, a za djecu 10 maraka. Karta za noćno skijanje košta 10 maraka. Cijena unajmljivanja ski-opreme također je ostala ista kao i prošle godine i iznosi 10 maraka – govori Kurbegović.

Hotel na Rostovu i Etno-selo ”Babići”, smješteno u neposrednoj blizini hotela, raspolažu s oko 100 kreveta, a najviše gostiju je iz Hrvatske.

Doček Nove godine

Ski-centar na Rostovu, kao i proteklih godina, organizira doček Nove godine po cijeni od 70 KM. Aktuelan je i novogodišnji trodnevni aranžman, koji uključuje tri noćenja, u iznosu od 195 KM.

Komentari

komentara