Nesreća se dogodila u neposrednoj blizini hrvatske granice sa Srbijom. Djevojčica, koja je bila s migrantima imala je 5 godina.

neposrednoj blizini hrvatske granice sa Srbijom, u Šidu u utorak oko 20 sati smrtno je stradala 5-godišnja djevojčica, prenose srpski mediji. Na nju je, dok se zajedno s većom grupom migranata kretala uz prugu, naletio teretni vlak i na mjestu je usmrtio. Srpska policija jučer nije davala nikakve službene izjave o nemilom događaju, a ni načelnica općine Tovarnik nije znala više pojedinosti.

Mještani Tovarnika kažu kako migranti i dalje, unatoč pojačanoj policijskoj kontroli, pokušavaju ilegalno prijeći državnu granicu. Najčešće se drže pravaca poput željezničke pruge ili dalekovoda. Kažu i kako se u blizini granice može pronaći i odbačena odjeća po poljima kao i razni tragovi koji govore kako je tu netko prolazio.

U samome selu ih se ne primjećuje, ali ih se povremeno vidi uz prometnice. Ovo nije prva smrt migranata koji pokušavaju prijeći državnu granicu. Nedavno je kod Tovarnika, također uz željezničku prugu, pronađeno i beživotno tijelo migranta iz Turske. Kasnija obdukcija pokazala je kako je uzrok smrti bio srčani udar. Novinari iz Srbije neslužbeno kažu i kako se u samome Šidu dogodilo više smrtnih slučajeva među migrantima. Najčešći uzroci smrti bili su udari visokoga napona i pokušaji penjanja na vlakove.

Inače, u samome Šidu nalazi se jedan od kampova u koje su smještani migranti. U blizini Šida, na autocesti, nalazi se još jedan takav kamp gdje su također smješteni migranti. U tim kampovima migranti borave ali im je isto tako omogućeno i da se slobodno šetaju po gradu i okolici.

Komentari

komentara