3.3 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaBiHU BiH do kraja tjedna nestabilno s kišom, temperature zraka u padu

U BiH do kraja tjedna nestabilno s kišom, temperature zraka u padu

Do kraja ove sedmice u Bosni i Hercegovini će preovladavati nestabilno vrijeme s kišom, a intezivnije padavine očekuju se u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, više sunčanih intervala izgledno je krajem sedmice u Hercegovini, dok će se u ostalim područjima zadržati oblačno vrijeme s povremenom kišom.

Jutarnje temperature zraka kretaće se između tri i devet stupnjeva Celzijusovih u Bosni, a u Hercegovini do 14. Maksimalne dnevne temperature imaće vrijednosti između deset i 15 stupnjeva Celzijusovih u Bosni, a na jugu zemlje oko 18.

U periodu od 13. do 19. novembra prevladavaće nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini. U planinskim i predplaninskim područjima Bosne očekuje se snijeg i susnježica.

Prema trenutnim sinoptičkim kartama, veće količine padavina prognoziraju se početkom naredne sedmice. Pred kraj prognoziranog perioda, snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru Bosne. Temperature zraka će biti u laganom padu, maksimalne dnevne od šest do deset stupnjeva početkom i od dva do sedam stupnjeva krajem sedmice.

spot_img