Statistički gledano, Messijev postotak uspješnosti u La Ligi ove sezone je 17,39 posto, a Ronaldov 2,08 posto. Da bi se Argentinac srozao do tog postotka, morao bi promašiti sljedećih 507 udaraca…

Dečki, ajmo se kladiti da ću do kraja sezone prestići Messija, rekao je Cristiano Ronaldo Modriću i društvu u svlačionici, prenosi madridska Marca.

Ne znamo u što se kladio sa suigračima, ali znamo da će to biti gotovo nemoguća misija. Leo Messi je u 11 utakmica ove sezone u španjolskom prvenstvu već na 12 golova, dok je Ronaldo još na onom jednom koji je zabio Getafeu.

No ono što je zanimljivo je postotak realizacije ova dva, složit ćete se, fantastična igrača. Messi je ove sezone u La Ligi pucao 69 puta i zabio 12 golova, dok je Ronaldo opalio na gol 48 puta i pogodio jedanput.

Statistički gledano, Messijev postotak uspješnosti je 17,39 posto, a Ronaldov 2,08 posto. Messi bi, izračunali su statističari, mogao promašiti sljedećih 507 udaraca da bi se srozao na postotak realizacije na kojem je trenutno Cristiano Ronaldo.

– Teško je pronaći napadača koji ima lošiju statistiku od Ronaldove, u bilo kojoj ligi Europe – naslađuje se katalonski Mundo Deportivo.

View image on Twitter

No Ronaldo ne odustaje, ta riječ ne postoji u njegovom rječniku.

Dok je u La Ligi krenuo dizelaški, u Ligi prvaka nastavlja trpati. Već je na šest golova, a postotak realizacije mu je visokih 20,6 posto, dosta bolje od Messija koji je na tri gola uz postotak realizacije 12,5 posto.

Messi i Ronaldo ove sezone

Komentari

komentara