7.7 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaBiHVikend u znaku sunčanog vremena i novih vrućina

Vikend u znaku sunčanog vremena i novih vrućina

U narednim danima u BiH neće biti većih padavina, a temperature će sezati i do 39 stupnjeva Celzija, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 10 i 16°C, na jugu od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 30 i 35°C.U Sarajevu će biti sunčano.

U subotu se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom između 13 i 18°C, na jugu od 18 do 22°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 37°C.

U nedjelju će se zadržati slično vrijeme.

U ponedjeljak se prije podne očekuje pretežno sunčano vrijeme. Postepeno povećanje naoblake moguće je u drugoj polovini dana. Od večernjih sati i tokom noći na utorak u Bosni se očekuje slaba kiša ili lokalni pljusak. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između 14 i 19°C, na jugu od 20 do 24°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 36°C, na jugu do 39°C.

spot_img