H. Nuhić, porijeklom iz BiH, sa svojih 77 godina je najstariji optuženi za provalu u Sidneyu, nakon što ga je policija uhvatila na djelu, sa zlatnim nakitom i satovima.

Ipak, Nuhić, koji je u Australiji radio kao građevinski radnik, za sve krivi dijabetes, od kojeg godinama boluje! Naime, on kaže da mu je pao šećer i da nije znao šta radi niti otkud on u tuđoj kući u Beksli Nortu. U međuvremenu, optužen je za više provalnih krađa.

“Nisam išao tamo da bih nešto uzeo”, rekao je Nuhić novinarima ispred Southern Local suda, dodavši:

“Dijabetes dosta utiče na moju memoriju, kada mi padne šećer osjećam se zbunjeno, ne znam šta radim. Čak je i policija morala zvati Hitnu pomoć kada me uhvatila, jedna divna medicinska sestra mi je dala čokoladu i odmah mi je bilo bolje.” Osim dijabetes, Nuhić je optužio i “Grka Ivana”, koji ga je navodno dovezao pred kuću koju je obio.

“Ja sam bolestan čovjek, moja memorija ne radi kako treba. Ne znam ni šta sam uzeo, sve je to bila greška. Ivan me je dovukao tamo”, kaže Nuhić.

Ipak, iz policije kažu da je Nuhić odranije poznat po svojoj kriminalnoj prošlosti te da ima prilično debeo dosije. Još 2002. godine je bio osuđen zbog provalne krađe. Nuhić se navodno nalazi iza čitave serije krađa i provala, koje datiraju još iz maja ove godine, prenose Nezavisne novine.

Uglavnom je “operisao” po Carltonu, na jugu Sydneya, gdje je ukrao 1.500 dolara gotovine, nekoliko vrijednih satova te zlatni nakit. Nakon samo sedam dana Nuhić je provalio u kuću u Bardwell Parku, gdje je ukrao takođe zlatni nakit, gotovinu i sat. I tokom juna i jula je izvršio nekoliko krađa, a posljednja je bila 25. jula u Bexley Northu, kada je i uhapšen.

Suđenje će biti nastavljeno 15. augusta.

Komentari

komentara