Od čovjeka koji je posvetio svoj život sadnji šuma, muškarca koji se penje spretno poput majmuna, čuvenog tattoo majstora – upoznajte osebujne ljude i njihove priče

Svaki je čovjek poseban na svoj način, no neki ipak svojim načinom života, hobijima ili zanimanje odskaču izvan okvira. Ovo je priča upravo o njima, popraćena kratkim dokumentarcem o njihovom životu. Bilo da ih smatrate uvrnutim ili genijalcima, mora se priznati da su vrlo osebujni, piše Listverse.

1. Indijski kralj majmuna

Majmuni su zasigurno najbolji penjači na svijetu, no slobodno možemo reći kako čovjek po imenu Jyothi Ray na drugom mjestu. Poznat i kao indijski kralj majmuna, ovaj neobični čovjek oponaša način na koji se ti primati kreću, ali i njihove tehnike penjanja. Osim toga, on kaže kako mu je penjanje spasilo život jer “penjač nikad ne umire, njegovo ime i rekordi žive vječno”.

Pogledajte video:

2. Profesionalni proždrljivac

Randy Santel ima jedan cilj u životu – jesti što je više moguće. Ovaj 29-godišnjak iz Missourija sudjelovao je na čak 253 izazova s hranom i natjecanja koja su se održavala u 22 savezne američke države i osam zemalja diljem svijeta. Hamburgeri, hot dogovi, pizze, krafne, sladoledi – on voli sve. Randy za sebe kaže da je usamljen, nema djevojku te je mnogo toga žrtvovao kako bi se u potpunosti mogao posvetiti svom hobiju.

Priču o njemu pogledajte u videu:

3. Slika očima

Kaže se da je ljepota u očima promatrača, a to osobito vrijedi za Leandra Granata, iako je u njegovom slikanju uključen i nos. Ovaj argentinski umjetnik ima jedinstvenu tehniku, on šmrče boju i na platno je izbacuje preko očiju. Pigmenti boje su u potpunosti napravljeni iz biljaka te ne predstavljaju opasnost za njegovo zdravlje.

Kako to radi pogledajte u videu:

4. Umjetnik na rolama

Nekoć davno John Kitchin je imao svijet pod svojim nogama. Taj bogat liječnik bio je vrhunski neurolog i psihijatar, imao je luksuzne automobile, egzotične ljubimce i skupe nekretnine. Ipak, bio je toliko neispunjen da se osjećao jadno. Odlučio je ostaviti sve i posvetiti se onome što voli – a to je postizanje brzina i meditiranje u pokretu.

Pogledajte video o njemu:

5. Šumski čovjek

Maluji je najveći riječni otok na svijetu, a nalazi se u samom srcu Indije. Problem je u tome što je barem jednom na godinu poplavljen, a to uništava vegetaciju. Jadav Payeng radi sve što je u njegovoj moći kako bi se borio protiv poplava – sadeći šumu u nadi kako će stabla pomoći stabilizirati tlo pogođeno erozijom. Toj je šumi posvetio svoj život.

Pogledajte video:

Komentari

komentara