U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati, uglavnom, sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima u većem dijelu Bosne, kao i na sjevernu i istoku Hercegovine, očekuju se pljuskovi i grmljavina. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, praćene jakim udarima vjetra i ledom. Vjetar, slab, južni i jugozapadni. Poslijepodne u Bosni vjetar skreće na istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperatura iznosit će od 30 do 36 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano i vruće. Poslijepodne i u večernjim satima se očekuju pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura iznosit će oko 30 stupnjeva.

Jutros je u Hercegovini pretežno, a u Bosni, uglavnom, umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 14, Sokolac 16, Ivan-sedlo 17, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 20, Jajce i Livno 21, Zvornik 22, Bihać, Bijeljina, Doboj, Grude i Sanski Most 23, Banja Luka, Mostar i Trebinje 24 i Neum 25, stupnjeva.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

komentara