9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHDanas toplo vrijeme s grmljavinom i pljuskovima

Danas toplo vrijeme s grmljavinom i pljuskovima

U BiH će danas biti toplo i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i gmljavinom, uz najvišu dnevnu temperaturu od 25 do 31 stupnja Celzijusovih.

Ujutro i prijepodne na istoku povremena kiša i pljuskovi, a u ostalim predjelima sunčanije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana i tokom popodneva u većini predjela bit će nestabilno. Na jugu Hercegovine ostaće uglavnom suho i sunčanije.

Puhat će slab jugozapadni i zapadni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se prometuje uz povoljne uvjete za vožnju i umjerenu frekvenciju vozila. Slabija kiša pada u sjeveroistočnoj Bosni, pa se vozači savjetuju da voze maksimalno oprezno i da drže razmak između vozila.

U toku su radovi na asfaltiranju u Donjoj Jablanici na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, zbog čega se tokom dana prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralni putevi: M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije prometuje na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img