Banjalučanka pronašla kovertu s 20.000 eura i odnijela u policiju

167
0

Đuja Tešanović-Bećirević, rođena Banjalučanka, postala je poznata u Salzbrugu i Austriji. Ona je pronašla u automobilu 20.000 evra u koverti i odmah otišla u policiju.

Đuja, inače, pomaže bratu, koji je taksista u Mocartovom gradu i ponekad prevozi putnike. Ispostavilo se da je upravo kad je ona bila za volanom, izgubljen koverat.

Utvrđeno je da je 79-godišnja penzionerka izgubila gotovinu, koju je prije nego što je pozvala taksi podigla u jednoj banci, sa dvije prijateljice.

– Uočila sam između sjedišta suvozača i desnih vrata bijeli koverat. Odmah mi je bilo jasno da je riječ o novcu. Otišla sam u policiju, gdje je novac prebrojan i ispostavilo se da je unutra bilo tačno 20.000 eura. Iskreno, bila sam iznenađena da je bila tolika suma, jer sam videla novčanice od sto eura. Nisam imala dilemu da li treba da vratim novac, mada bi mi, iskreno, taj novac dobrodošao – kaže Đuja, majka dvije kćerke, koja skoro tri decenije živi u Austriji.

U policiji su takođe bili iznenađeni, ali i oduševljeni potezom naše zemljakinje. S obzirom na to da se nije znalo ko je vlasnik izgubljenog novca, sprovedena je istraga.

– Nekoliko sati pošto sam predala koverat u policiju, pozvali su me da mi kažu da su utvrdili o kome je riječ. Vozila sam tri osobe od kojih je jedna penzionerka imala kod sebe koverat. Na osnovu serijskih brojeva novčanica je utvrđeno gdje su podignute odnosno u kojoj banci i ko je vlasnik računa – kaže Đuja.

Još nije upoznala ženu kojoj je vraćen novac.

– Zvala me je njena familija pošto je završena istraga, odnosno pošto su podigli novac iz policije. Dogovorili smo se da se sretnemo u petak – ističe Banjalučanka.

Komentari

komentara