0.8 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaBiHU Bosni jutros oblačno, a u Hercegovini vedro

U Bosni jutros oblačno, a u Hercegovini vedro

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će prijepodne biti sunčano, dok se u drugoj polovini dana očekuje povećanje oblačnosti. U Krajini i zapadnim područjima Bosne povremeno će padati kiša. Poslijepodne prolazno slaba kiša se očekuje na sjeveru Bosne. U noći na petak slaba kiša se očekuje i u Hercegovini.

Vjetar će biti umjerene jačine, sa mogućim jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 18 i 25 stepeni.

U Sarajevu većinom umjerena naoblaka, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. U Krajini i zapadnim područjima Bosne lokalno pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 1, Kupres 8, Ivan-sedlo, Sokolac, Zenica i Zvornik 11, Livno 12, Mostar 13, Bugojno i Trebinje 14, Drvar, Grude i Sarajevo 15, Gradačac i Jajce 16, Bihać, Bijeljina, Prijedor i Stolac 17, Neum, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 18 i Banja Luka i Doboj 19 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je veći od normalnog i ne mijenja se, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

spot_img