Inače Mario Alilović je sin Mate i Anice, otac Mato sin (Joze) iz Križančeva Sela je doselio u Slavoniju u selo Šiškovce pedesetih godina prošlog stoljeća, kasnije se naseljavaju  u Vinkovce.

VINKOVCI-Vinkovčani, članovi BK OSI ‘Bosut’ Antun Ramač i Mario Alilović su uz Splićanina Luku Miolina te Zagrepčanina Antuna Bošnjakovića pod vodstvom izbornika Tomislava Zadre, sudjelovali na Europskom kupu u biciklizmu za osobe s invaliditetom, koji je održan protekli vikend u Šidu.

Organizator, klub ‘Jednota’ iz Šida je po prvi puta dobio šansu organizirati ovo prestižno natjecanje, koju je iskoristio na najbolji mogući način, bez ijedne organizacijske pogreške.

Na utrkama Europskog kupa sudjelovali su biciklisti i biciklistice iz 7 država: Italije, Češke,  Slovačke, Rumunjske, Hrvatske i domaćina Srbije, dok reprezentacija Mađarske nije uspjela doputovati zbog problema na graničnom prijelazu.

Biciklisti različitih kategorija invaliditeta su nastupali u pojedinačnim utrkama bicikala, tandema, tricikala i handy-bicikala, a svi su vozili na istim stazama, ali utrkama različite duljine: cestovnu utrku na krugu od  14km na relaciji Kukujevci-Erdevik, a kronometarsku utrku na krugu od 8km u Ilincima.

U cestovnoj utrci voženoj u 4 kruga (ukupne duljine 56km) kategorije C4, hrvatski reprezentativac Luka osvojio je 2.mjesto, kao i na kronometru duljine 16km, koji je vozio visokom prosječnom brzinom od 42,5km/h. Luka je ostvario veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu, no ipak je morao čestitati na pobjedi bivšem Svjetskom prvaku, Michellu Pittacolu iz Italije. No zato je povratnik na biciklističke staze Mario Alilović pobijedio u svojoj kategoriji T1, u obje utrke. Njegov klupski kolega Antun Ramač u kategoriji tricikla T2 u cestovnoj utrci u 2 kruga (duljine 28 km) kao i na kronometru bio je 2. U kategoriji bicikla C3 nastupio je Toni Bošnjaković, član BK ‘Dinamo’ iz Zagreba, osvojivši dva 3. mjesta.

Komentari

komentara