13.3 C
Travnik
Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaSvijetZaspao s mobitelom u krevetu i skoro umro od strujnog udara

Zaspao s mobitelom u krevetu i skoro umro od strujnog udara

Ne radite ovakvu grešku: Muškarac (32) je stavio mobitel na punjenje i zaspao. Kao i većina nas, naviknut je tipkati po mobitelu prije spavanja, ali ovaj put ga je to zamalo koštalo života…

Wiley Day (32) iz američkog Huntsvillea zaspao je s mobitelom na punjaču blizu sebe kao i obično, no ubrzo je požalio zbog ove svakodnevne navike. Naime, ujutro se probudio i odlučio se još malo istezati kad je iznenada poskočio i pao s kreveta.

Njegova metalna ogrlica zakačila se za punjač koji se otkačio s mobitela, a kako je metal dobar vodič, struja je putovala sve do Dayova vrata i opekla mu kožu.

Mobitel ga skoro ubio | Autor: Privatni albumfoto: Privatni album

Tijelo mi je utrnulo i osjetio sam jaki pritisak oko vrata. Bol koju sam osjetio usporedio bih s onom od primljenog metka, izjavio je Day. Srce mu je počelo ubrzano kucati, osjećao je pritisak u ušima i vid mu se zamutio.

Dozvao je svoje rođake i nekako uspio otrgnuti ogrlicu sa svog vrata. Njegova malena sestra mu je zatim pokazala produžni kabel iz kojeg se dimilo, a dijagnosticirane su mu opekline drugog i trećeg stupnja na rukama i vratu.

Mobitel ga skoro ubio | Autor: Privatni albumfoto: Privatni album

Njegov doktor izjavio je da je Day najvjerojatnije pretrpio strujni udar jačine 110 volti, što je dovoljno da usmrti osobu. Prema podacima jednog američkog udruženja, u prosjeku oko 400 ljudi godišnje umre zbog strujnog udara u vlastitom domu.

– Zahvalan sam što sam preživio i smatram da moj život nakon ovog ima neku svrhu, zaključio je Day, koji će ubuduće zasigurno paziti kako puni mobitel…

spot_img