13.3 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiIPAK SRETAN ZAVRŠETAK JEDNE LJUBAVI: Klepetan napokon stigao u gnijezdo Malenoj

IPAK SRETAN ZAVRŠETAK JEDNE LJUBAVI: Klepetan napokon stigao u gnijezdo Malenoj

Roda Klepetan sa šest dana zakašnjenja stigao je petnaestutu godinu zaredom u Brodsku Varoš u Hrvatskoj, i sletio u gnijezdo svoje Malene.

Nema više razloga za zabrinutost Stjepana Vokića, koji o Malenoj brine već 15 godina, od kada joj je ozlijeđeno krilo. Svih tih godina s proljeća Malenoj dolazi njezin mužjak Klepetan i oni tu, na kući Vokića, legu svoja jaja.

Vokić je ovih dana bio zabrinut za sudbinu Klepetana koji nikako nije dolazio, a s obzirom na to da je riječ o rodi mužjaku u poznoj dobi, očekivalo se i da se više nikada ne pojavi. Ovo je bila prva godina da je Klepetan toliko kasnio jer je obično dolazio 24. ožujka, a samo jedne godine 28. ožujka.

Nakon šest dana kašnjenja, Klepetan se ipak pojavio i nešto poslije podneva stigao na svoje odredište.

Čim ga je ugledala, Malena mu je doletjela u susret, a nakon pozdravljanja kljunovima, legao je da se malo odmori.

Slavonac Vokić prije 15 godina pronašao je ranjenu rodu koja više nije mogla letjeti na jug i dao joj je ime Malena, a ubrzo nakon toga Klepetan ju je počeo posjećivati.Svake jeseni Klepetan je ostavljao Malenu i odlazio za Južnoafričku Republiku, a cijela regija željno je očekivala proljeće i povratak Klepetana. Klepetan se uredno vraćao u ljubavno gnijezdo svojoj dragoj koja ga je čekala i odbijala sve mužjake koji su joj se “udvarali” u međuvremenu.

Inače, Klepetan i Malena su za sve ove godine na svijet donijeli 54 potomka i preživjeli.

Jučer je bio posljednji dan kada se mogao očekivati Klepetanov povratak.

Iako je nada da će se pojaviti bila gotovo izgubljena, Klepetan je, ipak, nešto prije zalaska sunca, sa šest dana zakašnjenja, sletio u gnijezdo svoje Malene. Ljubavi Klepetana i Malene nije kraj./Tanjug/HMS/

spot_img