U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slabim snijegom. U Krajini neće biti padavina. U Hercegovini će preovladavati umjereno oblačno. Sredinom dana u Hercegovini se očekuje prolazno pretežno oblačno vrijeme i na istoku može pasti malo kiše.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 3 do 8 stepeni. Najviša dnevna većinom između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka oko 1, a najviša dnevna do 5 stepeni.

U Bosni je danas bilo oblačno. Lokalno je padala slaba kiša u nizinama ili slab snijeg u višim područjima. U Hercegovini je preovladavalo sunčano uz malu oblačnost, osim u sjevernim područjima gdje je bilo oblačno.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Ivan-sedlo -1, Sokolac 1, Bugojno, Livno, Sarajevo i Zenica 4, Srebrenica 5, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 7, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Zvornik 8, Široki Brijeg 11, Mostar i Trebinje 12 i Neum 14, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

komentara