10.1 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHMostarski domovi zdravlja dobili nova kombi vozila

Mostarski domovi zdravlja dobili nova kombi vozila

U Mostaru je u četvrtak upriličena primopredaja ključeva dvaju vozila za Dom zdravlje Mostar i Dom zdravlje “Stari Grad” Mostar.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić predao je ključeve dvaju Volkswagenovih kombi vozila ravnateljima domova zdravlja Mostar, istaknuvši kako vrijednost vozila iznosi 150.000 maraka, od čega je Grad Mostar sudjelovao s 50 tisuća maraka, dok je ostalo na lizing.

– Nadam se kako će na ovaj način građani Mostara dobiti bržu i kvalitetniju uslugu. Također, želja nam je da domovi zdravlja funkcioniraju na najbolji mogući način, da budu na dohvat svim građanima, da budu ažurni, operativni te da svaki dan budu bolje opremljeniji – istaknuo je Bešlić.

Direktor Doma zdravlja “Stari Grad” Mostar Bajro Sarić izrazio je zadovoljstvo na vrijednoj i kvalitetnoj donaciji Grada Mostara. Istaknuo je kako će donacija najviše obradovati pacijente.

– Doniranim vozilima olakšat ćemo pacijentima put i povratak do bolnice kako bi se ugodnije i ljepše osjećali – kazao je Sarić.

Ravnatelj Doma Zdravlja Mostar Mario Kordić zahvalio je mostarskom gradonačelniku i cijeloj Gradskoj upravi na pomoći prilikom nabavke vozila.

– Vozila su namjenski kupljena za pacijente koji koriste dijalizne usluge Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a po ugovoru mi obavljamo transport za te pacijente – pojasnio je Kordić, dodavši kako imaju trenutno 21 dijaliznog bolesnika, a da jedno vozilo u prosjeku mjesečno pređe oko 4500 kilometara.

spot_img