Čuli smo i vidjeli kako u noći na subotu BMW prolazi našim selom. Izgledalo je kao da nešto traži, a nakon petog puta više ga nije bilo. Tek ujutro smo vidjeli kako je zapeo u blatnom polju.

‘Bio je blatan, rastresen i bezobrazan’

Počeli su tako priču stanovnici sela Novaki Petrovinski kraj Jastrebarskoga, kamo je u subotu zalutao turski državljanin (29). Bio je potpuno blatan, rastresen i bezobrazan prema mještanima. Odbio je zvati vučnu službu jer bi je morao platiti.

– Rekao je da ide iz Njemačke za Tursku u posjet trudnoj sestrični. Bilo nam je čudno kako je završio kod nas jer je naše selo izvan autoceste i uopće nije u smjeru Turske. Hvalio se da ima novca i da mu ništa nije problem, no bio je jako bezobrazan i zahtijevao je da ga izvučemo – opisao je jedan od mještana koji je želio ostati anoniman.

Od jedne žene tražio hranu i piće

Zbog svađe jedan ga je muškarac odbio izvući uz pomoć traktora. Potom je otišao susjedi, od koje je tražio hranu i piće.

foto: 24 sata

– Ona mu je dala vode te ga uputila na obližnju trgovinu. Rekao je da ne želi ništa platiti i razbio je čašu. Susjeda se uplašila, ušla u kuću i pozvala policiju – prepričali su mještani.

Oštetio policijski auto: Odvezli ga do psihijatrijske bolnice

Patrola ga je privela zbog teškog narušavanja javnog reda i mira, a on im je zauzvrat oštetio policijski auto. Nisu ga mogli smiriti, pa su ga odvezli do zagrebačke psihijatrijske bolnice.

Nakon što se smirio, vratili su ga u postaju i podigli prekršajnu prijavu zbog vrijeđanja policajca te kaznenu zbog oštećenja tuđe stvari. Nakon toga su ga pustili.

Komentari

komentara