Znoj sam po sebi ne smrdi, za tu neugodnu pojavu krive su bakterije na površini kože pa je korisno znati na koji način to spriječiti.

Čak i u zimskim mjesecima mnogi se bore s neugodnim mirisom znoja na području pazuha ubrzo nakon tuširanja.

I dok neki smatraju kako je riječ o nedovoljnoj učestalosti tuširanja, činjenica je da se možemo oznojiti nedugo nakon tuširanja i to će prouzročiti neugodni miris. 

Znoj sam po sebi ne smrdi, za tu neugodnu pojavu krive su bakterije na površini kože pa je korisno znati na koji način to spriječiti.

Nakon tuširanja poželjno je na područje pazuha nanijeti antiperspirant koji blokira znojenje i neugodne mirise, ali nanesite ga navečer nakon tuširanja, a prije spavanja, savjetuje dermatologinja Lauren Eckert Ploch

Antiperspiranti sadrže aluminij, birajte one s najmanje 20 posto udjela, i ako ga nanesete prije spavanja, u vrijeme kada se ne znojite, omogućit ćete tom proizvodu da se bolje apsorbira i djeluje učinkovitije na vašoj koži.

Jedna od češćih pogrešaka je nanošenje dezodoransa i antiperspiranta na vlažnu kožu nakon tuširanja. Koža mora biti potpuno suha te je najbolje pričekati oko 15 minuta nakon tuširanja prije nego što posegnete za nekim od ovih proizvoda.

Ako ste u žurbi i nemate vremena čekati 15 minuta nakon tuširanja, uzmite sušilo za kosu i kratko posušite pazuhe. Može vam se činiti neuobičajeno, ali svakako je vrlo koristan trik da spriječite neugodne mirise.

Sa sobom imajte antibakterijski gel za dezinfekciju ruku. Poslužit će u situacijama prije važnog sastanka kada nemate vremena ni uvjeta za tuširanje. Bakterije uzrokuju neugodan miris, pa ih spriječite antibakterijskim gelom koji ćete u tankom sloju namazati na područje ispod ruku.

Na isti način može poslužiti i votka koju pijete u baru s društvom. Ako vam treba brzo rješenje, izlijte malo votke na ruku i namažite pazuhe. 

Komentari

komentara