Keri i Royce Young iz Oklahome su krajem prošle godine na ultrazvuku saznali da imi nerođena kćer pati od anencefalije. Umjesto da prekine trudnoću, Keri je odlučila iznijeti trudnoću do kraja.

Majci iz Oklahome mnogi su zapljeskali i poslali riječi hvale i podrške nakon što je odlučila iznijeti do kraja trudnoću i roditi kćer s anencefalijom, terminalnim defektom mozga. Uprkos tome što su im doktori rekli da će im kćer, koju su nazvali Eva, živjeti tek par dana, Keri je uvjerenja da se treba boriti za svaki život. Odlučila je pomoći drugim ljudima, tačnije bebama, donirajući organe svoje kćeri za koju su prognoze da će živjeti tek nekoliko dana.

– Ovo nije bila laka odluka. Sljedećih 20 sedmica ću osjećati udarce svoje bebe, štucat će i moći ću osjetiti njezino savršeno srce kako udara, znajući da ću imati tako kratko vrijeme s njom kad se rodi – ispričala je Keri Young.

Par dana nakon što je par saznao za stanje svoje kćeri, Keri je objavila vrlo emotivan status na Facebooku objašnjavajući zašto ne ide na pobačaj. Dodala je i fotografiju sa zadnjeg ultrazvuka.

– Ima savršene nogice i rukice. Ima bubrege, jetru i pluća u izvrsnom stanju. Na žalost, nema savršeni mozak. Nedavno smo saznali da ima anencefaliju i da je stanje terminalno – napisala je.

Anencefalija je defekt pri kojem se dijete rađa bez dijelova mozga i lobanje. Ne pojavljuje se često, oko 3 djece je ima na 10.000 trudnoća, a budući da se može rano otkriti putem ultrazvuka rijetka su rođenja djece s ovim defektom.

Budući da je njihova odluka s vremenom postala viralna i izazvala lavinu komentara, odlučili su nastaviti dijeliti najnovije događaje i informacije na Facebooku.

Njezin suprug Royce je prije par dana objasnio njihove postupke, ali najviše je pohvalio svoju ženu jer zna da se svakodnevno bori s najgorom noćnom morom svake majke.

– U najgorem trenutku svojeg života, kad je otkrila da će naša djevojčica umrijeti, trebalo joj je manje od minute da se sjeti nekog drugog i kako će njezina nesebičnost pomoći drugima. To je najmoćnija stvar kojoj sam ikad svjedočio – napisao je.

– U 8 godina braka i ukupno 15 godina koliko smo zajedno, bilo je mnogo trenutaka u kojima sam zastao i rekao si “koliko sreće ja imam da imam ovakvu ženu”. Ali ovo je drugačije, shvatio sam da nisam samo oženjen za svoju najbolju prijateljicu, već za stvarno nevjerojatnu, posebnu ženu – ispričao je Royce.

– Mnogo ljudi kaže stvari kao “Nikad ništa ne bih mijenjao” nakon teških životnih situacija, ali ja to ne mogu reći. Kad bih mogao, sve ovo bih promijenio. Želim da moja kćer bude savršena. Želim da puše svjećice na torti za svoj prvi rođendan. Želim je gledati kako se zabija u stolić pokušavajući hodati. Želim da nabije račun za mobitel šaljući poruke dječacima. Želim je otpratiti do oltara. Strašno želim sve ovo promijeniti. Ali ne mogu. Ovo je naša stvarnost. I nema povratka – piše u objavi na Facebooku.

Beba Eva trebala bi se roditi početkom petog mjeseca.

Komentari

komentara