KARLOVAC: Nazvali smo policiju i rekli da smo ispred dvorane našli pet tisuća eura. Rekli su nam da pričekamo i da netko doći, pričaju Bruno Lukić (15) i Vladimir Žganjer (15)

Najbolji prijatelji Bruno Lukić (15) i Vladimir Žganjer (15) u petak su oko 13.30 sati ispred karlovačke sportske dvorane pronašli bunt novčanica po 50 eura, ukupno 5000.

Pošteni mladići su bez dvojbi pozvali policiju i predali im novac, a ubrzo se javio i vlasnik izgubljenog novca.

 Tinejdžeri, Bruno iz Blatnice kod Karlovca. inače polaznik prvog razreda ekonomske srednje škole, a Vladimir iz Karlovca polaznik tehničke škole, govore da su se nakon nastave našli ispred dvorane da snime video uradak za svoj YouTube kanal Debosi.
– Na stepenicama smo snimali video, izazov. Pokraj nas su prolazila dvojica muškarca, još su i pogledali u nas i tada je jednom od njih ispao novac iz džepa. Iako se na snimci ne vidi kako mu novac ispada, vidi se da prije njihova prolaska na tlu nema ničega, a nakon što su otišli ostao je neki ‘papirić’. Tek kada smo završili snimanje u podnožju stepenica smo na rešetkama ugledali bunt novaca. U prvi tren sam pomislio da nas netko zeza, da je to skrivena kamera, no radilo se o pravom novcu. Bilo je stotinu novčanica po 50 eura, a na njima se nalazila i traka banke – govori Bruno, na kojeg se nadovezuje Vladimir kako su u prvi mah pomislili što bi sve mogli s tim novcima, no obojica su znali da je jedino ispravno novac vratiti vlasniku, pa su istog trena pozvali policiju.

– Nazvali smo policiju i rekli da smo ispred dvorane našli pet tisuća eura. Rekli su nam da pričekamo i da netko doći. Za to vrijeme jedan je muškarac obilazio to mjesto no nismo mogli znati je li on vlasnik novca pa smo pričekali policiju. Ubrzo su došli, predali smo im novac i odveli su nas u stanicu gdje smo ostavili svoje podatke. Tamo su nam čestitali na poštenju i rekli da bi trebalo više takvih ljudi, te da će nas pohvaliti ravnateljima naših škola. Istog dana nam se javio i vlasnik novca, te nam se jako puno zahvalio i sam rekao da bi rijetko tko vratio novca. Obećao je da će nas barem počastiti pićem, a trenutno se ne nalazi u gradu – govori Vladimir.

Mladići dodaju da im je drago da se pronašao vlasnik izgubljenog novca i da bi ponovno postupili isto.

Komentari

komentara