Grad Travnik sa sjevera je opasala jedna od najljepših bh. planina Vlašić, koji poklonicima uživanja u prirodi pruža istinski odmor za dušu i tijelo

Zimska turistička sezonu na Vlašiću započela je  18.12.2016.godine organizacijom službenog otvaranja sezone u okviru koje se održavala i manifestacija Šankanje, gdje je glavna zvijezda zabavnog programa bila hrvatska pjevačka zvijezda Severina Vučković.

Manifestaciju je u dva dana posjetilo je oko 10.000 posjetitelja iz BiH i zemalja regije, a smještajni kapaciteti na Vlašiću u tom periodu bili su popunjeni.

„U posljednjih nekoliko godina bilježimo konstantno povećanje broja dolazaka i ostvarenih noćenja na ovoj destinaciji, pa slijedom toga možemo reći da je i ova godina bar po dosadašnjim pokazateljima uspješnija od prethodnih te da bilježimo povećanje broja posjetitelja i gostiju. Trenutno je na Vlašiću smjena gostiju i prema informacijama koje smo dobili iz hotelskih poduzeća popunjenost je zadovoljavajuća sa trendom daljih rezervacija. Dva hotela na Vlašiću već sada imaju rasprodate smještajne kapacitete do 31.01., kazao je za Slobodnu Bosnu Miroslav Matošević, predsjednik Turističke zajednica SBK.

U turističku patrolu na Vlašić krenuli smo rano ujutro, iako je temperatura bila minus 10 i jak vjetar smetove nanosio na cestu, putevi do platoa na Babanovcu bili su prohodni.

Na Babanovcu je neobično živo, s obzirom na vremenske neprilike, žamor djece na sanjkama, jett ski u pogonu do vrha skakaonice, a najmlađi razdragano uživaju jašući na bosanskim brdskim konjima.

Parking prostor na Babanovcu je popunjen do posljednjeg mjesta, uostalom kao i svi smještajni kapaciteti u hotelskim i privatnim aranžmanima.

Komentari

komentara