19.5 C
Travnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHVIDEO: Starica iz Zavidovića koja liže ljudima oči postala svjetski hit

VIDEO: Starica iz Zavidovića koja liže ljudima oči postala svjetski hit

U selu Crnjevo, 40-ak kilometara od Zavidovića, bolesni ljudi dolaze jednoj starici koja ima vjerojatno jedinstvenu metodu liječenja u svijetu. – See more at: http://24sata.info/magazin/zanimljivosti/281104-video-starica-iz-zavidovica-koja-lize-ljudima-oci-postala-svjetski-hit.html#sthash.QvEkEv0d.dpu

Hava Čelebić, ili kako je zovu “nana Hava”, već desetljećima pomaže bolesnicima koje put nanese na njezin prag, i to ližući im oči, piše RTL.

Ovu neobičnu metodu je, kaže, naučila davno:

“Ja sam ovo naučila od jedne žene koja se isto zove Hava. Niko me nažalost neće naslijediti, mojoj djeci se gadi staviti jezik na nečije oko.”

Osamdesetogodišnja starica jezikom iz očiju vadi komadiće olova, željeza, uglja, piljevine, stakla i sl. Tretman traje kratko i stoji oko 10 eura, a oni koji su nezaposleni ili nemaju, ne moraju ni platiti.

Hava dobro ispere usta alkoholom, a potom jezikom liže oko, odnosno traži strano tijelo. Izliječila je navodno više od 5.000 ljudi, a dolazili su iz raznih zemalja, od Amerike do Rusije.

“Puno je bilo onih kojima moderna medicina nije mogla pomoći. Dođu iz bolnice kod mene s natečenim okom, ja im očistim i izvadim trun”, kaže Hava.

(24sata.info) – See more at: http://24sata.info/magazin/zanimljivosti/281104-video-starica-iz-zavidovica-koja-lize-ljudima-oci-postala-svjetski-hit.html#sthash.QvEkEv0d.dpuf

spot_img