12.1 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHLETEĆI AUTOMOBILI DO KRAJA GODINE

LETEĆI AUTOMOBILI DO KRAJA GODINE

Airbus Grupacija predviđa kako će do 2030. godine u gradu živjeti daleko više ljudi nego što živi danas, tvrde čak 60% populacije u odnosu na dosadašnjih 50%. Grupacija se stoga odlučila prilagoditi vremenu u kojem živimo te je, kako bi unaprijed izbjegli gužve u prometu, počela razvijati tri grupe inovacija. Prva grupa bila bi letjeća vozila za jednog putnika, dronovi za dostavu paketa te samovozeći busevi!

Tom Enders, izvršni direktor Airbusa, nada se kako će kompanija letjelice za jednog putnika predstaviti svijetu do kraja ove godine. Vahana, kako su nazvali letjeće samoupravljajuće vozilo, najvažniji je projekt ovog giganta avioindustrije, a testiranja su već u tijeku.

CityAirbus urbana je verzija klasičnog autobusa koja će moći primati mnogo više putnika, koji, kako iz kompanije tvrde, više neće morati brinuti oko gužvi na cestama jer će letjeti s jednog mjesta na drugi.

Treći koncept su dronovi za dostavu paketa. Iz tvrtke pojašnjavaju kako je transport prije stotinjak godina preseljen ‘ispod zemlje’, a sada, pojačanjem gužvi u prometu, najbrža opcija biti će transport zrakom. Kompanija se ne planira baviti dostavom paketa, već to žele olakšati svojim budućim klijentima kao što su DHL ili Amazon.

Svoje inovacije iz Airbusa shvaćaju vrlo ozbiljno i ubrzano rade na svojim projektima kako bi preduhitrili konkurenciju. Tvrde kako će ove inovacije promijeniti način na koji gledamo transport i prijevoz te kako je upravo to sektor koji će se u sljedećih godina razviti do neslućenih razmjera.

Izvor: Radio Televizija Banovina hr

spot_img