22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHFOTO: I vodopad Skakavac zaledio

FOTO: I vodopad Skakavac zaledio

Područja kojima upravlja Javna ustanova Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo (Vrelo Bosne, Trebević, Bijambare i Skakavac) obiluju izuzetnim i nesvakidašnjim prirodnim vrijednostima i to su jedinstveni pejzaži, u svim godišnjim dobima, pa tako i u zimskom periodu koji su posebni lijepi na svoj autentičan način.

Foto: 24sata.info

 

– Primjer je trenutno zaleđeni vodopad na Skakavcu koji je prekrasan i nesvakidašnji prizor. Vrelo Bosne i Bijambare su također prekrasni kao i Trebević koji se polako vraća Sarajlijama, odnosno postaje ponovno njihova planina, kazao je Feni stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja KS Mustafa Zvizdić.

Naglasio je kako je na vrelu Bosne stanje redovno te da se raščišćavaju aleje i šetnice.

– Fijakeri na Vrelu Bosne rade i po ovom hladnom vremenu, ali ne u punom kapacitetu. Prostor Vrela Bosne je raščišćen tako da posjetioci mogu bez problema doći na ovo područje. To važi i za Bijambare s napomenom da nije preporučljivo klizati se po jezeru, kazao je Zvizdić.

Napomenuo je kako se Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja trudi se da poveća broj posjeta područjima kojima upravlja u zimskim mjesecima.

– Jedna od najvažnih strategija Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja KS je da otvori područja kojima upravlja, područja Vrela Bosne, Bijambara, Trebevića i Skakavca za posjetioce i u zimskom periodu, da ih na neki način navikne da posjećuju ta područja i u tom periodu, kazao je Zvizdić.

Izvor: Fresh Press

spot_img