Nema nas puno koje smatramo da su stopala jedan od najatraktivnijih dijelova tijela. Međutim, kad dođu topliji dani, obujemo sandale ili japanke – a to znači da moramo pokazati svoja stopala svijetu…

A ako smo preko zime zaboravile na stopala, predstavit ćemo ih svima zajedno s grubom, suhom i tvrdom kožom, pukotinama na petama, žuljevima itd.  Ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – stoga ti preporučujemo ovaj jednostavan, a savršen ‘recept’, piše miss7.24sata.hr.

Mnogi se kunu u ovaj ‘lijek’ za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvijek imamo kod kuće. Pogledaj kako napraviti fantastičnu mješavinu od koje će ti stopala izgledati sjajno!

Potrebno ti je:

• 2-4 šalice mlijeka

• šaka sode bikarbone

• veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obje noge)

Kako napraviti mliječnu kupku 

1. Zagrij mlijeko, pazi da ne bude prevruće. Možeš koristiti dvije do četiri šalice, ovisno o veličini lavora, koliko su ti velika stopala i koliko imaš mlijeka kod kuće.

2. Ulij mlijeko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjeni u tekućinu.

3. Namači prste u mlijeku oko pet minuta, a potom uzmi soda bikarbonu. Lagano pospi kupku.

4. Umiješaj sodu u mješavinu s pomoću stopala.

5. Dobro namoči kožu na dijelovima gdje je tvrđa ili deblja – osobito donji dio peta i područje ispod prstiju. Masiraj tekućinom ta područja – naravno, slobodno koristi i ruke ako je potrebno.

6. Nemoj zaboraviti namakati u tekućini i gornji dio stopala te zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masiraj ih tekućinom. To su dijelovi stopala koja se najviše vide kad nosiš sandale ili japanke.

7. Kad si dovoljno istrljala stopala, udobno se zavali u naslonjač dok se stopala fino namaču.

8. Operi noge toplom vodom i dobro ih posuši.

Odmah bi trebala primijetiti kako tvoja stopala sada izgledaju njegovanije i pomlađeno!

Ova kombinacija sastojaka djeluje jer se isti međusobno nadopunjuju.  Mlijeko sadrži mliječnu kiselinu koja omekša kožu. Soda bikarbona pak ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suhu i grubu kožu kad se ista omekša.

Komentari

komentara