9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiPovoljni uvjeti za vožnju na putevima u BiH

Povoljni uvjeti za vožnju na putevima u BiH

Uvjeti za vožnju ovoga jutra su povoljni, a vozači se upozoravaju na uvećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama, a izdvajaju se putni pravce: Bihać – Bosanska Krupa, Konjic – Mostar, Jajce – Banja Luka, Bugojno – Novi Travnik, Rogatica – Višegrad i Turbe – Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever – Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka – Turbe i R-458 Lopare – Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin – Velika Kladuša – granica s RH na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

spot_img