9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHPrintani dnevnici postaju prošlost, ocjene će se upisivati u elektronske

Printani dnevnici postaju prošlost, ocjene će se upisivati u elektronske

Od nove školske godine iz svih osnovnih i srednjih škola bit će izbačeni printani dnevnici, a zamijenit će ih elektronski.

Potvrdio je to ministar za obrazovanje, znanost i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, koji je istaknuo da se u školama već provodi pilot-projekt s elektronskim dnevnicima.

– Jedini nam je problem što nam iz škola kažu da nemaju potrebnu infrastrukturu. Zbog toga ćemo nabaviti kompjutere i uvesti internet u sve učionice, čime bi se trebali osigurati uvjeti da sve škole imaju elektronske dnevnike. Novac smo izdvojili i sve bi trebalo biti završeno do početka nove školske godine – kazao je Kazazović.

Predsjednik Udruženja direktora osnovnih škola Muamer Tinjak istaknuo je da će elektronski dnevnici pomoći bolju komunikaciju roditelja i škole.

– Većina roditelja mnogo radi i na ovaj način moći će se informirati od kuće i odmah će moći reagirati u slučaju da postoji bilo kakav problem. Mi smo već educirali nastavnike, opremamo učionice i uvezujemo kompjutere. Potrebno je samo još zakonski urediti tu oblast, da se ne dupliraju poslovi u vođenju pedagoške dokumentacije – kazao je Tinjak.

Cilj uvođenja elektronskih dnevnika je, kako je rekao Kazazović, unapređenje odgojno-obrazovnog rada u školi.

Na tan način osigurat će se i brža i bolja komunikacija na relaciji učenik – nastavnik – roditelji.

spot_img