3.3 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaBiHDanas svježije s pljuskovima, a kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana?

Danas svježije s pljuskovima, a kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana?

U BiH će danas biti malo svežije vrijeme nego prethodnih dana, te oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura biće od 15 do 25 stepeni Celzijusovih.

Ujutro umjereno do pretežno oblačno i suvo. Kiša će padati ponegdje na krajnjem sjeveru, duž Save i na istoku.

Tokom prijepodneva počeće pljuskovi prvo na sjeveru, a od sredine dana pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće većinu predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne i uveče prevladavati će oblačno i svježije vrijeme, uz čestu kišu. Puhati će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

U Bosni sutra pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u jutarnjim satima. U Hercegovini više oblačnosti prije podne.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje od 23 do 26 stepeni.

četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje od 24 do 27 stepeni.

petak u Hercegovini sunčano, u Bosni umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjevernoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje od 22 do 25 stupnjeva.

spot_img