10.1 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHU Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne pretežno sunčano

U Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne pretežno sunčano

U Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne jutros je pretežno vedro. U većem dijelu Bosne je oblačno vrijeme. Na sjeveroistoku zemlje lokalno pada slaba kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Ivan-sedlo i Livno 4, Drvar 5, Sokolac 6, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Sanski Most i Sarajevo 7, Jajce, Prijedor i Zenica 8, Stolac 9, Grude, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 10, Mostar 11, Doboj, Gradačac i Zvornik 12, Bijeljina 13 i Neum 15.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944Pa, za 1hPa je manji od normalnog i raste.

U Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne danas će biti pretežno sunčano. U većem dijelu Bosne prijepodne pretežno oblačno. U jutarnjim satima lokalno malo kiše može pasti u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugoj polovini dana postupno razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje i u Krajini do 22 stupnja.

U Sarajevu danas će prijepodne biti oblačno. U drugoj polovini dana smanjenje naoblake. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

spot_img