Nema zime: U Brodosplitu su započeli obradu materijala za brod namijenjen krstarenju polarnim područjima koji će primati 196 putnika i ploviti tamo gdje žive pingvini

Brod će biti opremljen stabilizatorima te prilagođen naprednim i inovativnim istraživačkim putovanjima na Arktik i Antarktiku, sa svim potrebnim rješenjima, s 15 gumenjaka i opremom, kako bi putnici mogli obilaziti ledenjake, poručili su iz Brodosplita.

U Brodograđevnoj industriji Split na stroju za rezanje limova započela je obrada čelika za brod namijenjen krstarenju polarnim područjima. Brod je ugovoren s tvrtkom Polar Expeditions Inc, a bit će prvo plovilo sagrađeno u splitskom Škveru u klasi “LR PC6” po uzusima Lloydova registra za plovila “Polar Class 6”.

Brod će biti dugačak 107,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravat će mu dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Moći će ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina.

Iz Brodosplita najavljuju kako će se na ovom plovilu putnicima nuditi visoki hotelski standard i različite kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina. Na raspolaganju prvim putnicima bit će za arktičku sezonu u ožujku 2019. godine.

izvor:

Komentari

komentara