Iz Vukovara je pet učesnika ultramaratona Duško Štrbac, Dražen Čućić, Elvir Rakipović, Zmago Horvat i Goran Dragstler stiglo danas u Memorijalni centar u Potočare, a pretrčali su 227 kilometara i na taj način odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Učesnik iz Osijeka Elvir Rakipović šestu godinu učestvuju u ultramaratonu i kaže da je cilj da se ne zaborave stravična stradanja nedužnih.

-Ultramaraton posvećujemo svim nevinim žrtvama nastradalim u proteklom ratu. Umorni smo, dobro se osjećam, srce mi je veliko i ponosan sam što sam došao ovdje i poklonio se žrtvama – rekao je Rakipović.

Duško Štrbac iz Zagreba, koji je inicijator ove trke, ističe da su ultramaratonci došli u Potočare da se poklone svim nastradalim žrtvama.

– Prije pet dana smo krenuli iz Vukovara, preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika. Došli smo da se poklonimo svim nastradalima i da se ovo zlo nikad ne ponovi na ovim prostorima – naglasio je.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba već šestu godinu organizira ultramaraton kojim odaje počast žrtvama zločina u Srebrenici i Vukovaru te svim nevino stradalim tokom rata od 1990. do 1995.

izvor:

Komentari

komentara