9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHPrognoza vremena za naredne dane: Uskoro stižu topliji dani

Prognoza vremena za naredne dane: Uskoro stižu topliji dani

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje vrijeme oblačno sa kišom, dok će na planinama padati snijeg. U toku dana se očekuje između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom, u Krajini i sjevernim područjima Bosne i do 50 litara kiše po metru kvadratnom, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

 

Prema podacima FHMZ-a, u srijedu se u Bosni očekuje oblačno vrijeme, u nizinama sa kišom. Snijeg se očekuje iznad 800 metara nadmorske visine, dok će u Hercegovni biti djelomično vedro. Vjetar u Bosni će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera, a u Hercegovini jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između dva i šest stepeni Celzijusovih, a najviša između četiri i devet, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

U četvrtak i petak se u Bosni očekuje slično vrijeme uz slabije padavine na istoku. U Hercegovini u četvrtak mala do umjerena oblačnost, a u petak sunčano. Najniža temperatura zraka u petak kretaće se između jedan i četiri stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od četiri do devet, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između osam i 14, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni Celzijusovih.

spot_img